Welkom!

BINNENSTEBUITEN: daar draait het allemaal om.

Bart en Poulien zetten hun leven ONDERSTEBOVEN en beginnen ACHTERSTEVOREN.

Poulien

Poulien

Niet langer HOLDERDEBOLDER nog sneller, nog makkelijker, nog stressvoller, nog kunstmatiger, nog draadlozer….maar MET VOLLE KRACHT ACHTERUIT naar de tijd van ambachtelijk, natuurlijk, langzaam, puur, sociaal en bourgondisch.

Wij gaan weer GEWOON doen. Ofwel: gewoon DOEN.
Niet kopen, maar maken. Niet halen, maar brengen. Niet eten, maar genieten. Niet snel, maar gezellig. Niet kunstmatig, maar puur. Niet passief, maar actief. Niet uit de folder, maar uit de moestuin. Niet chic, maar boers. Niet veel, maar geweldig. Niet trendy, maar Bourgondisch. Niet duur, maar lekker.  Niet alleen, maar samen.

Dus geen fitness, maar spitten. Geen restaurantje, maar koken. Geen container, maar repareren. Geen magnetron, maar marinade. Geen plofkip, maar wilde duif. Geen Aviko, maar aardpeer.  Geen kwantiteit, maar kwaliteit. Geen geklaag, maar gelach…!!

Wij keren ons leven en onszelf  BINNENSTEBUITEN en delen ons succes en ons falen, onze must en onze misser, onze trots en onze flater en realiseren ons hoe menselijk we zijn….  regelmatig raken we over de kook en maken we er een potje van – en daar kun je dan maar beter om lachen.

De wereld is krom, maar onze bonen staan recht…..  met volle kracht ACHTERUIT…!

6 thoughts on “Welkom!

 1. eindelijk in de spullen van de gehaaste Kees ( alles ligt op stapels , poulien kènt die stapels ) de mail gevonden van de blog, dd 12 dec kwam hij aan.
  natuurlijk maar wat snipsnap tot nu toe gelezen, eerst reageren naar jullie.
  de geitenkaastaartjes komen dit weekend op tafel. geen plofkip maar wilde duif is hier al vele jaren de gewoonte, en de hanen van de buurman zijn ook altijd heerlijk. niet gestolen hoor, maar na de broedtijd van de kippen heeft hij een behoorlijk aantal jonge scharrelhanen over die hem kaal vreten. en Marg, zijn geblondeerde schat-van-een-vrouw wil niet dat ze doodgemaakt worden. hij heeft haar verteld dat wij achter op ons erf een stukje grond hebben waar al die dieren mogen wonen. ze krijgt haar kopje koffie ( ze komt zelden ) dus aan de voorkant geserveerd. Terwijl wij likkebaardend onze scharrel coq au vin genieten enkele maanden later. zo komen we hier aan de eerlijke hap toe.
  derhalve leef ik zwaar met jullie mee! geen moderne dingen, jullie hebben toch hopenlijk geen tv? brengt alleen maar ellende. indien wel, zal ik wel eens met jullie brainstormen over de alternatieven.

  omgekeerd denken leerden wij al eerder, bij een of andere cursus in het kader van mijn beroep, het werd me duidelijk gemaakt aan de hand van een plaatje van de geboorte op 25 dec met de mededeling “it’s a GIRL ” . het ware nieuwe denken is gestart.
  ik houd me op de hoogte, en met kritisch oog lieverds, onthoud dat!
  Babs uit Rhoon NL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s